Poszter tapéták - vászonképek - térelválasztók

Faldekoráció fotótapétákkal, vászonképekkel

Textil térelválasztók

2016. november 17. 12:33 - OPblogmin

Kicsi a lakásod, a fürdőszobád vagy a konyhád, mégis jó lenne egy kis intim tér? Netán van kellő tered, de te mégis megtörnéd azt? Nem akarsz falazni, csempézni, de olyan jó lenne egy kis változatosság? Persze mindezt kevés felfordulással.


A textil térelválasztókat pont ilyen esetekre találták ki. Légies, könnyű, dekoratív, és igazán kevés helyet foglal. Könnyű felszerelni és bárhová áthelyezheted, ha úgy tartja kedved.
Sőt, irodákba, üzlethelyiségekbe is bátran választhatjuk ezt a megoldást. Számtalan minta és színárnyalat közül választhatsz. Dekoráld és színezd a teret, ahol dolgozol vagy épp megpihensz!
Szólj hozzá!

Vászonképek - faldekoráció egyszerűen

2015. július 07. 09:29 - OPblogmin

Ha lakásdekoráción gondolkodunk, a bútorokon kívül a faldekorációt is helyezzük a terveink közé. A falat rengeteg eszközzel díszíthetjük, de talán az egyik legegyszerűbb és egyik leglátványosabb a faliképek  használata. Tulajdonképp annyi dolgunk van, hogy a fal színéhez és a szoba hangulatához illeszkedő képekben gondolkodjunk. Különböző témákban válogatva különböző hatásokat érhetünk el.

Milyen faliképet tegyünk a falra?

Választhatunk virág mintás faliképeket, melyekkel természet közeli, barátságos hangulatot varázsolhatunk szobánkba. De léteznek nagyvárosokat, felhőkarcolókat ábrázoló vászonképek is, melyek modern, fiatalos hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. Az absztrakt képekkel szintén modernizálhatjuk lakásunkat, ez esetben elsősorban a színek dominálnak.

Hova rakhatunk vászonképeket?

Hálószobát, nappalit, de akár a mellékhelyiségeket is bátran díszíthetjük vászonképekkel. A lakás összes helyiségét feldobja. Akár fehér falon is gyönyörű lehet egy kellemes színű vászonkép

100152_interior.jpg

Virágmintás - pipacs - vakrámára feszített vászonkép

 

100189_interior.jpg

Vászonkép állatvilág motívummal - fekete macska

 

100153_interior_1.jpg

Virágmintás falikép - tulipánok

 

100203_interior.jpg

Állatvilág - száguldó lovak

 

100209_interior.jpg

Nagyvárosi felhőkarcolók

 

100220_interior.jpg

Tükröződés - falikép

 

100241_interior.jpg

Az autók szerelmeseinek

 

100214_interior.jpg

Vizesés - vakrámára feszített vászonkép

5 tipp, hogy miért is érdemes poszter tapétával fedni a falat

2015. június 23. 12:27 - OPblogmin


1. Extrém, egyedi megjelenés

Napjainkban rengeteg témájú poszter tapéta közül választhatunk. Ki-ki ízlésének megfelelően választhat. Rendkívül népszerűek az építészeti témájú fotótapéták, mint például New York felhőkarcolói vagy az Eiffel torony. Kellemes tavaszi motívumok, fák, növények erdők, vagy akár a gyerekszobába is megtalálhatjuk Pókembert, a Disney mesehősüket és a Verdák sztárjait is.


2. Kellemes közérzet

Egy jól megválasztott poszter tapéta egészen megváltoztathatja az otthon töltött órák hangulatát. Egy kellemes, nyugtató, bambusz témájú fotótapétával könnyedén távol-keleti hangulatot adhatunk lakásunknak, vagy egy jól megválasztott meleg színű naplemente folyamatos nyugalmat sugároz. Az ízlések eltérőek, de mindenkinek megvan az a környezet, amiben jól érzi magát.


3. Kisebb hibák elfedése

Előfordul, hogy a falon kisebb-nagyobb falhibák keletkeznek, mint például a csavarok helye, repedések vagy egy rosszul sikerült locsolás nyoma. Ebben az esetben, - hacsak nincs az eredeti tapétánkból tartalék tekercs - járhatjuk a várost, hogy ugyanolyan tapétát találjunk, mint amit esetleg 10 éve vásároltunk. Ilyenkor is nagyon hasznos lehet a poszter tapéta, hiszen nem kell a teljes fal felületet áttapétázni, hanem elég csak azt a falrészt, ahol a hiba található.


4. Minőségi poszter tapéták kaphatóak

Napjainkban már nagyon jó minőségű fotótapéták kaphatóak. Különösen jó minőségűek a VLIES (ejtsd: flíz) tapéták, amik nem gyűrődnek felragasztáskor, jól fedik az apró falhibákat, tartósak és szerencsés esetben rugalmas, erős anyagának köszönhetően a későbbiekben egészben leszedhető, illetve másik helyre újra felragasztható.


5. Egyszerűen kezelhető

A tapétázás nem mindenki számára egyszerű feladat. Azonban egy jó minőségű VLIES tapéta egy kis türelemmel és precizitással házilag is könnyedén felragasztható, hiszen nem gyűrődik, nem szakad.

- Krisz -

Feszített vászonképek - lakásdekorációs és ajándéktipp

2015. május 27. 10:51 - OPblogmin

Mivel blogunk a faldekoráció különböző lehetőségeivel foglalkozik nem hagyhatjuk ki a vászon faliképeket sem. Amellett, hogy a képek rendkívül jól mutatnak szobánk falain, kitűnő ajándék is lehet egyben.

Egy jól eltalált témával nagyon nagy örömet okozhatunk szeretteinknek. A vászonképek méretüknél fogva is látványosak lehetnek. Gondoljunk csak bele, hogy 1 - 1,5 méter széles kép milyen remekül mutat a falon, vagy szépen becsomagolva ajándékként.

Fontos, hogy a vászonképet ha megvásároljuk, már keretezve vegyük meg, mert arról egyébként képkeretezővel kell megoldanunk. Divatos mostanában az úgynevezett vakrámás vászonkép, ami azt jelenti, hogy a keretezés úgy van megoldva, hogy maga a képkeret nem látszik, így az egész képünk egy 3 dimenziós idomot képez a falon.

A téma választék is rendkívül széles: virág mintás, városokat ábrázoló, vagy a nagyon divatos absztrakt. Ma már vannak olyan online szolgáltatások, ahol akár saját fotónkból is készíthetünk vászonképet családunkról, vagy házi kedvencünkről.

Ízelítőül válogattunk Nektek egy párat:

 

 

Szólj hozzá!

Tavaszi lakásfelújítás óriás poszter tapétával

2015. április 15. 14:41 - OPblogmin

Sokunk örömére lassan, de biztosan beköszönt a tavasz. Újraindul az élet, és végre bepótolhatjuk azokat a dolgokat, amikhez télen semmi kedvünk, vagy lehetőségünk nem volt. Elkezd mocorogni bennünk a lakás átalakítás, felújítás gondolata is. Végre nyugodtan ki lehet nyitni az ablakokat és akár szobafestés vagy tapétázás is szóba jöhet.

Ha már a tapétázásnál tartunk, akkor célszerű fontolóra venni valami különlegeset: a poszter tapétát, vagy fotótapétát. Ezek a gyakran egész falat beborító óriásposzterek döbbenetes mértékben tudják a lakás hangulatát elvarázsolni. Ma már szerencsére rengeteg témakörben találhatunk ízlésünknek megfelelő poszter tapétát. Nagy divatja van napjainkban a New York, vagy más nagyvárosok panoráma képeinek, de legalább ennyire divatosak a különböző virágmintás illetve absztrakt mintás tapéták.

Természetesen a gyártók a gyerekekről sem feledkeznek meg. Hihetetlenül látványos a szobafal nagyságú Pókember, vagy akár a Verdák életnagyságban. A gyermekek imádnak ilyen szobában játszani, és legyünk őszinték, mi is szívesen nosztalgiázunk a gyermeki boldogságban.

Mindez ráadásul sem anyagilag, sem pedig munkaigényben nem jelent megoldhatatlan kihívást. Az ügyesebbek akár maguktól is felhelyezhetik a posztereket a falra egy pár óra alatt, különösebb felfordulás nélkül.

- ildi -

Vakrámás vászonképek

2014. december 11. 12:08 - OPblogmin

Lakásunk díszítésének egyik legegyszerűbb, de egyik leglátványosabb lehetősége a faliképekkel történő díszítés. Megtöri a homogén, egyszínű felületet, de akár a kisebb-nagyobb falhibák eltüntetésére is lehetőséget ad. 

A faliképek egy modern változata a vakrámás falikép. De mi is az a vakráma? Egy fakeretről van szó, amely láthatatlanul a merevíti a ráfeszített, többnyire művészi vászonra festett vagy nyomtatott képet. A vakráma vastagságától függően különleges térhatást ad a faliképnek. 

Témájában a modern feszített vászonképek rendkívül változatosak: ábrázolhatnak városokat, hidakat, építészeti műveket. Aki a természetet kedveli, az szívesebben választ szobája falára tengerpartot, pálmafákat ábrázoló, virágmintás, vagy tájkép jellegű faliképeket. Sokan szeretik az állatvilágból elcsípett pillanatokat is. Kozmetikák, szépségszalonok, kedvelt témái a művészi és akt jellegű képek.

Látható, hogy aki keres, az megtalálhatja az ízlésvilágának megfelelő képet bármilyen témában. De hogy is néznek ki ezek a valóságban? Nézegesse képgalériánkat és megtudhatja:
MÉG TÖBB VÁSZONKÉP ITT:

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu